К основному контенту

Сообщения

Сообщения за ноябрь, 2022

Максимальні оцінки за всіма трьома основними параметрами набрали більше десятка програм

  Експерти з комп'ютерної безпеки AV-Test поділилися результатами дослідження антивірусних програм для комп'ютерів під керуванням операційних систем Windows 10 та Windows 11. Усі антивіруси перевіряли за трьома категоріями: рівень захисту; продуктивність; зручність використання. Максимальні шість балів за всіма трьома основними параметрами набрали більше десятка програм: AhnLab; Avast Free; Avast One; AVG; Avira; Bitdefender; BullGuard; EAST; F-Secure; Kaspersky  (увага, російська програма, яка може бути пов’язана з російськими спецслужбами); McAfee; NortonLifeLock; Protected.net; Trend Micro; VIPRE Security; G DATA. Будь-який з цих антивірусів може забезпечити максимальний захист вашого комп'ютера. Однак експерти забули нагадати, що російська програма Kaspersky може бути пов’язана із спецслужбами РФ. Так, наприклад, ще 2017 року  уряд Литви дійшов висновку , що програмне забезпечення російської компанії Kaspersky Lab створює потенційну загрозу безпеці країни. В уряді країн
 Тип антивірусної програми Принцип дії Детектори виявляють файли, заражені одним із відомих вірусів Лікарі (фаги) лікують заражені програми або диски, вилучаючи із заражених програм код вірусу, тобто відновлюють програму в тому стані, в якому вона була до зараження вірусом Ревізори спочатку запам’ятовують відомості про стан програм і системних областей дисків, а після цього порівнюють їхній стан з початковим; при виявленні невідповідності повідомляють про неї Фільтри Завантажуються резидентно в оперативну пам’ять, перехоплюють ті звернення до системи, що використовуються вірусами для розмноження і нанесення шкоди, і повідомляють про них

Основні завдання сучасних антивірусних програм

  Основні завдання сучасних антивірусних програм: Сканування файлів і програм в режимі реального часу. Сканування комп'ютера на вимогу. Сканування інтернет-трафіку. Сканування електронної пошти. Захист від атак ворожих веб-вузлів. Відновлення пошкоджених файлів (лікування). В лютому 2010 року корпорація Майкрософт для України випустила власний потужний антивірусний продукт -  Microsoft Security Essentials, який є логічним продовженням і розширенням програми захисту даних  Windows Defender. Особливістю антивірусу Microsoft Security Essentials є повна його безкоштовність для користувачів ліцензійної операційної системи, - тобто безплатний антивірус для windows 7 та інших версій систем Microsoft Windows!

Антивірусна програма

  Антивірусна програма (антивірус)   — програма для виявлення і видалення комп'ютерних вірусів і інших шкідливих програм, запобігання їх розповсюдженню, а також відновлення файлів програмного забезпечення інфікованого ними. Перші, найбільш прості антивірусні програми з'явилися майже відразу після появи вірусів. Зараз розробкою антивірусів займаються крупні компанії. Як і у творців вірусів, в цій сфері також сформувалися оригінальні прийоми - але вже для пошуку і боротьби з вірусами. Сучасні антивірусні програми можуть виявляти десятки тисяч вірусів.
Якщо використовується підтримувана версія Windows, у вас уже вбудовано Антивірус для Microsoft Defender, який допомагає захистити вас від вірусів, шпигунського програмного забезпечення та інших зловмисних програм. Антивирус ESET NOD32 обеспечивает защиту от вирусов, троянских программ, червей, рекламного ПО, шпионских программ, фишинг-атак, руткитов. Продукт не требователен к системным ресурсам, поэтому его можно установить практически на любой компьютер, не беспокоясь об общей производительности системы.